Passagier gewond door bijtende stof in bus 57

© Foto Toon van der Poel

1 / 7
Leiden

Een man heeft maandagochtend in Leiden verwondingen opgelopen door een nog onbekend, bijtend goedje op de zetel waarop hij plaatsnam in Arriva-bus 57 naar Nieuw-Vennep.

Zowel de Eerste Hulp van het LUMC als de busremise waren enige tijd afgesloten voor onderzoek door de brandweer en deskundigen van het ziekenhuis. Toen dat geen resultaat opleverde over de aard van de stof waarmee de man in contact kwam, nam de politie het onderzoek over.

De man kreeg naar verluidt vrijwel direct nadat ging zitten, last aan zijn been. Hij ondernam gelijk actie, stapte uit en begaf zich naar de afdeling eerste Hulp van het Leidse ziekenhuis. Daar is volgens de politie ’brandachtig letsel’ geconstateerd en werd de brandweer gealarmeerd.

Ook de politie, die de zitting heeft meegenomen, had gisteravond geen uitsluitsel over de aard of herkomst van de bijtende stof. Een woordvoerder benadrukt dat het onderzoek echt nog alle kanten op kan. ,,We gaan niet op voorhand uit van opzet. Het kan net zo goed een ongelukje zijn geweest.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.