FC Lisse roept opmars DOVO een halt toe [video]

Veenendaal

FC Lisse heeft het kalenderjaar op stijlvolle wijze afgesloten. Het elftal van Robbert de Ruiter, toch al bezig aan een prima reeks, won overtuigend van de ploeg in vorm, DOVO: 0-3.

De Veenendaalers zetten hun laatste vijf wedstrijden in winst om en hebben met Joshua Patrick een goaltjesdief in huis.

De bezoekers wisten het gevaar van de razendsnelle spits, die er in de derde divisie al zeventien inlegde, echter grotendeels te neutraliseren.

Al na zeven minuten opende Bas Buimer de score. De aanvaller schoot raak uit een corner die in het Veenendaalse strafschopgebied bleef hangen.

In het restant van de eerste helft werd FC Lisse verder achteruit gedrukt, al bleef de verdediging redelijk eenvoudig overeind.

Pal na rust ontsnapte Patrick toch een keer aan de aandacht, maar Lisse-doelman Erik Cummins hield zijn ploeg op de been. Tien minuten later verdubbelde Buimer met zijn tweede van de middag de voorsprong. Wederom uit een hoekschop, dit keer door keihard raak te koppen.

Uit een snelle uitbraak maakte Milton Klooster er twintig minuten voor tijd zelfs nog 0-3 van. De spits schoot via beide palen raak.

Door de zege sluit FC Lisse 2018, het jaar waarin de club voor het eerst in haar bestaan degradeerde, af als de nummer acht van de derde divisie en lonkt de subtop weer.

Dat heeft het te danken aan de prima serie die volgde op een flinke dip. Uit de laatste zes wedstrijden haalden de Lissenaren liefst zestien punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal