Zingen onder de kerstboom van tv-programma Joris Linssen

Zingen onder de kerstboom van tv-programma Joris Linssen
De boom bij de Hooglandse kerk.
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

Wie zet jij in het licht? Dat is de vraag die tv-presentator Joris Linssen als sinds 2010 elk jaar stelt stelt als hij ergens in het land een speciale kerstboom opzet. Ditmaal koos hij en zijn productieteam voor het plein bij de Hooglandse kerk in Leiden.

Daar komen volgens de programmamakers bezoekers uit het hele land op af om in de circa zeven meter hoge spar een afbeelding van een persoon op te hangen die ze graag in het licht willen zetten.

’De grote kerstboom is een ontmoetingsplaats waar je elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren’, zo staat in de aankondiging van het tv-programma. ’Zo groeit Joris’ Kerstboom uit tot een monument van mensen van betekenis.’

Binnen in de Hooglandse kerk had de afgelopen dagen ook een korenweekeinde plaats, met een viswijvenkoor, blokfluitensemble Sarabande en leerlingen van koorschool Utopa.

Dat gebeurde in een kathedraal van licht, met als decor en aanvulling een stiltehoek, een kinderhoek, kerststallen en een tentoonstelling over de historische kerk.

En toen zondag in de namiddag de boom eenmaal stond, inclusief slingers, lichtjes en ballen, werden ook buiten de liederen ingezet, door het Zanghuis koor, door Otis én het publiek.

Meer nieuws uit Leiden