College Noordwijkerhout neemt op gepaste wijze afscheid

Gerrit Goedhart.

Gerrit Goedhart.© Archieffot Hielco Kuipers

Joep Derksen
Noordwijkerhout

Het was donderdagavond in congrescentrum Leeuwenhorst een historische gebeurtenis voor alle Noordwijkerhouters. Voor de allerlaatste keer werd de vlag van de gemeente opgehangen.

Burgemeester Gerrit Goedhart luidde het dorp op gepaste wijze uit. Op 1 januari vormt Noordwijkerhout namelijk een grotere gemeenschap met buurman Noordwijk. Vrijdag wordt waarschijnlijk meer duidelijk hoe het bestuur van het nieuwe Noordwijk eruit komt te zien. Goedhart gaf alvast twee hints: „Henri de Jong zie ik nog wel wethouder worden in het nieuwe college. Het nieuwe Noordwijk wordt gezellig, zo waar als Sjaak van den Berg in het college komt.”

Lieve complimentjes

Het vaarwel van het scheidende college van burgemeester en wethouders stond in het teken van terugkijken, veel lieve complimentjes en hier en daar een steekje onder de gordel.

Heel toepasselijk speelde de pianist het liedje ’Memories’, net voordat Goedhart, na zo’n anderhalf uur handen schudden het woord nam. „Als burgemeester doe ik nu mijn zwanenzang. We nemen geen afscheid van Noordwijkerhout en De Zilk als dorp. De dorpen veranderen niet van naam; we nemen afscheid van een bestuurlijke eenheid.”

Serieus

De man, die op 31 december zijn burgemeestersketen aan de wilgen hangt, deed nog een laatste oproep richting de nieuwe raadsleden en bestuurders: „Het nieuwe Noordwijk moet zichzelf als gemeente van de nieuwe tijd serieus nemen. Raad en bestuurders moeten goed met de inwoners kunnen omgaan.”

Gerrit Goedhart blijft in zijn dorp wonen.

Lees ook:

Brandweer zwaait burgemeester Noordwijkerhout uit met fikkie en sirenes

Afscheid van Noordwijkerhout met een lach en een traan

Vanwege de fusie neemt ook Noordwijk afscheid van zijn burgemeester.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.