FC Oegstgeest stunt tegen tweedeklasser

Voorschoten ’97 had niks in te brengen tegen Barendrecht 2.© Foto taco van der Eb

Hennie Kanbier en Robert Toret
Districtsbeker

Vierdeklasser FC Oegstgeest zorgde voor een regelrechte stunt door tweedeklasser Berkel met 2-4 te vloeren. Bij rust was het al 0-2 door Abel Bormans en Danny Wenink en na de pauze scoorde Bormans nog eens, net als uitblinker Bob den Hollander.

Trainer Huig Jan Heeringa: ,,Als fusieclub hebben we nu 24 keer gespeeld en pas eenmaal verloren en drie keer gelijkgespeeld. Cru dat we alsnog al zeven punten achter staan in de competitie, maar dit is een opsteker. Ik hoop nu op FC Rijnvogels, de club waar ik vandaan kom.”

Eersteklasser ARC had geen enkele moeite met derdeklasser Wateringse Veld/Kranenburg: 0-8. Jeroen Borsboom had het op zijn heupen. Liefst vijf keer liet de aanvaller de thuisploeg aftrappen. Youri Duisterhof scoorde de 0-3, Cas Knoester de zesde en Lionel Frederik de voorlaatste treffer van de Alphenaren.

FC Boshuizen hield hoofdklasser FC ’s-Gravenzande op 2-2 in de reguliere speeltijd. De thuisploeg had het lastig met de brigade van Marcel IJzendoorn, maar nam de strafschoppen uiteindelijk alsnog beter. Rayson Koeiman zette de eersteklasser op voorsprong en Jesper Neuteboom zorgde kort voor tijd voor de eindstand. Vanaf elf meter misten Jason Dasburg en Gerson Pisas.

De zondagtak van Voorschoten ’97 kwam er niet aan te pas tegen de reserves van Barendrecht: 1-7. Enkel Thomas van der Veldt kon bij een stand van 0-3 iets terug doen, voor het overige was de formatie van Huib van Oostrom Soede kansloos. TAVV kwam nog wel op voorsprong tegen eersteklasser Poortugaal, maar moest uiteindelijk toch capituleren: 1-3. Het Ter Aarse doelpunt kwam van Yassine El Mariami.

De zaterdagtak van Alphense Boys ging onderuit bij SVS: 2-1. Donovan Oliveira scoorde, Sahr Kabuta en Sontjie Roosberg kregen in Capelle een rode kaart voorgehouden.

Een beter ASC verloor schlemielig bij HSMH: 1-0. Mo Bougrine moest het noodgedwongen met veel invallers doen, onder wie de pas 15-jarige Joppe Verhaar onder de lat. ,,Die jongen deed het fantastisch en moest alleen capituleren op een van richting veranderde vrije trap.’’

Eerder wisten DOSR, Ter Leede en de reserves van de Sassenheimers zich al te plaatsen voor de laatste 32.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.