Sassenheimse punkband Downtown District winnaar Nobel Award

Downtown District.

Leiden

De punkband Downtown District heeft de finale van de Nobel Award gewonnen. De jonge groep speelt punkpop in de traditie van Green Day en Blink-182.

,,Wow! We kunnen het gewoon niet geloven. Wij zijn gewoon maar een punkgroepje en we doen maar wat’’, reageert de gitarist na afloop. De band wist de jury te overtuigen door een gloedvolle rockshow te geven waar het speelplezier van afspatte. Het energieke optreden wist ook het publiek te vervoeren, want voor het podium van Gebr. de Nobel ontstond een ruige moshpit.

Lilith, een andere finalist, begon het optreden met een protest. Onder de vervormde klanken van Destiny’s Child’s ’Survivor’ kwam de band, bestaande uit alleen vrouwen, op met vier borden. Op die borden stond More girls on stage. Het was geen kritiek op de organisatie, maar meer een aanmoediging voor vrouwen zich in te schrijven, want ze hadden gelijk; aan de Nobel Award deed slechts een handjevol vrouwen mee.

Er valt ook wel wat te zeggen voor More hiphop on stage of More singer-songwriters on stage, want alle bands waren ruig; Magnavox Radio bracht een uptempo rockshow met gierende gitaren, Death Wave speelde jaren-50 surfrock met als thema de dood en Nova Child bracht een psychedelische rockshow met gevoel voor drama. Maar uiteindelijk won ’gewoon een punkgroepje dat maar wat doet’ uit Sassenheim.

De Nobel Award is als muzikale competitie de opvolger van de Grote Prijs van de Bollenstreek.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.