Premium

Kandidaten m/v Pieter en Ali Hellinga: Eerbetoon aan al onze vrijwilligers

Ali en Pieter Hellinga: ,,Al is het werk soms zwaar, het geeft je ook energie. We krijgen zo ongelooflijk veel steun uit het dorp.’’
© Foto Hielco Kuipers

Pieter Hellinga uit Oegstgeest klinkt blij verrast als hij hoort dat hij en zijn vrouw Ali Hellinga-Wolleswinkel zijn genomineerd voor de man/vrouwverkiezing. „Ik moet ervan blozen. Het zal wel met het Dorpscentrum te maken hebben. Leuk, maar deze nominatie geldt dan wel voor 75 anderen met wie we het centrum draaiende houden.”

De afspraak voor het interview met hem en zijn vrouw is in het onlangs verbouwde dorpscentrum aan de Lijtweg. We zitten in de opgeknapte, lichte centrale ontmoetingshal. „Ons visitekaartje”, zegt Ali trots. Bezoekers lopen af en aan. De loop naar een van de activiteiten die op dit moment gaande zijn, zit er duidelijk in. Het gebouw telt inmiddels zeventig tot tachtig huurders. Dat het Dorpscentrum er nog is, is vooral te danken aan het echtpaar Hellinga. Zelf bevestigen ze dat niet met zoveel woorden, want ’zonder de steun van al die andere vrijwilligers waren zij ook nergens’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.