Katwijkse basketbalster Janine Guijt op avontuur in IJsland

Janine Guijt.© Archieffoto Erik Rietman

Van onze verslaggever
Basketbal

Janine Guijt is per direct vertrokken bij Loon Lions. De Katwijkse zet haar carrière voort in IJsland, waar ze gaat spelen bij de Haukar Körforbolti, dat uitkomt in de hoogste divisie van het land.

Het verblijf van de sterke driepuntsschutter in Landsmeer heeft daarmee precies een jaar geduurd. Halverwege vorig seizoen streek Guijt bij Lions neer. Ze kwam destijds uit de Spaanse competitie, waar ze enkele wedstrijden had gespeeld. De bij Grasshoppers - in haar woonplaats - gestarte speelster kwam verder uit voor het Centrum voor Topsport en Onderwijs, het Barendrechtse Binnenland en speelde een half jaar in de Canadese competitie.

De 24-jarige Guijt noemt op de website van Loon Lions het feit dat ze fulltime met basketbal bezig kan zijn als reden voor haar vertrek. ,,Ik wil graag beter worden en dan moet je veel trainen’’, laat ze optekenen.

Door haar vertrek mist Guijt het treffen in het nationale bekertoernooi met haar oude club. Immers, in de kwartfinale heeft Lions een uitwedstrijd geloot tegen de reserves van Grasshoppers. Het eerste team van de Katwijkers is ook nog in de strijd en neemt het op tegen het Groningse Sparks.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.