151 zwemmers ZVL-1886 brengen ruim negenduizend euro op voor Matchis

Albert Spijker.© Archief

Robert Toret
Leiden

Tijdens de ’100x100’ van zwemvereniging ZVL-1886 is 9226 euro bij elkaar gezwommen voor het goede doel. Aan de jaarlijkse zwemmarathon in zwembad De Zijl deden zaterdag 151 deelnemers mee.

De 100x100 is sinds 2016 omgedoopt tot de Albert Spijker Memorial, een eerbetoon aan de oud-voorzitter van het inmiddels tot ZVL-1886 gefuseerde De Zijl Zwemsport. Spijker overleed op 26 oktober 2016 aan leukemie.

Hij was vanaf het prille begin een fervent deelnemer aan de 100x100, waarbij de zwemmers maximaal honderd banen van honderd meter afleggen. Tijdens deze editie werd geld ingezameld voor stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren in Leiden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Spijker ontving tijdens zijn ziekbed stamceldonatie. ,,Daardoor werd zijn leven verlengd en kreeg hij nieuwe hoop’’, vertelt dochter Sterre, die net als haar broers Jesse en David ook deelnam.

,,We zijn daarvoor heel dankbaar en het is mooi dat we namens mijn vader nu iets terug kunnen doen. Met het geld dat is opgehaald, kunnen 250 mensen donor worden. Fantastisch. Zoals de hele dag geweldig was. In het water was het afzien, maar opgeven was geen optie. Dat zat bij mijn vader ook niet in zijn aard.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.