Campagne Jongerentop Lisse van start

Jongeren in gesprek.© foto gemeente

Sjaak Smakman
Lisse

Een Jongerentop op maandag 18 februari in Floralis moet de aftrap worden voor een actieve deelname van jongeren aan de Lissese politiek. De top wordt gevolgd door een denktank die ideeën gaat aandragen voor de gemeenteraad.

Om de top te promoten heeft de gemeente een campagneteam gestart waarbij jongeren van 13 tot 23 nog kunnen aanhaken. Binnenkort gaat de groep aan de slag met de werving van jongeren en de organisatie van de Jongerentop. Liefhebbers kunnen zich via griffie@lisse.nl tot 7 januari aanmelden.

Het initiatief voor de top komt van D66-raadslid Tim Ravesteijn, die op die manier jongeren veel meer wil betrekken bij de toekomst van hun dorp. De top wordt gevolgd door een denktank, een jeugdconferentie en uiteindelijk concrete plannen die in de raad samen met de jongeren worden besproken.

De deelnemende jongeren worden straks gekoppeld aan een raadslid en krijgen ook ambtelijke ondersteuning. Dat moet voorkomen dat er plannen op tafel komen die onhaalbaar blijken en uiteindelijk dan vooral maar frustratie opleveren. In juni moet het project worden afgerond.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.