Leidenaren vast na poging doodslag op agenten tijdens dollemansrit

Leiden

Twee mannen uit Leiden zijn tijdens de nieuwjaarsnacht aangehouden na een dollemansrit in de buurt van Capelle aan den IJssel. Agenten hebben tijdens de achtervolging gericht op de auto geschoten, omdat de bestuurder met hoge snelheid recht op hen af reed.

De politie zag de bestuurder rond 04.00 uur een slinger maken over de snelweg A20, waarbij de auto net niet de vangrail raakte. De mannen, 26 en 29 jaar uit Leiden, sloegen op de vlucht bij een afrit toen de verkeerspolitie hen wilde controleren.

De automobilist reed over de middenberm, deels tegen de verkeersrichting in en negeerde verkeerslichten om weg te komen. De agenten zetten de achtervolging door Capelle in.

Een tweede politieauto was inmiddels dwars op de weg gezet, in een poging de bestuurder tot stoppen te dwingen. In plaats daarvan leek de bestuurder zijn snelheid juist te verhogen, tot verbazing van de agenten die voor hun auto stonden geposteerd.

Omdat de bestuurder op hen af bleef rijden, trokken ze hun vuurwapen en schoten gericht op de auto. De verdachte gooide op het laatste moment zijn stuur om en reed om de politieauto heen, over de stoep.

Even verdrop wist een andere politieauto het tweetal toch te stoppen. De bijrijder, de 26-jarige Leidenaar, is direct aangehouden. De 29-jarige bestuurder probeerde weg te rennen, maar kon al snel worden aangehouden op een nabijgelegen parkeerplaats. Hij is aangehouden op verdenking van onder meer poging doodslag. De auto is in beslag genomen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.