Top 5 uittips voor Leiden en omgeving

Arjen Siebel.

Het laatste weekend van de kerstvakantie staat voor de deur. Wat is er te doen in Leiden en omgeving? We geven vijf tips.

Tip 1: Arjen Siebel

Liefde heeft twee kanten: bitter en zoet. Daarom heet de nieuwe voorstelling van verhalenverteller Arjen Siebel ’BitterZoet’. De première is donderdagavond in het Parktheater in Alphen aan den Rijn en is daar vrijdagavond nogmaals te zien. Beide avonden om 20.15 uur.

Het is alweer de vijfde voorstelling van de Alphenaar, die in het dagelijks leven voor natuurorganisatie Zuid-Hollands Landschap werkt.

„Het grote verschil met mijn eerdere voorstellingen is dat ik me nu laat begeleiden door een band van vier muzikanten”, vertelt hij. „Dat geeft een extra dimensie. Het is nu echt muzikaal verhaaltheater geworden.”

Zijn band bestaat uit een gitarist, een bassist en een drummer. Het vierde bandlid is naast toetsenist ook zangeres.

Tip 2: The 39 steps

The 39 Steps, een spionnenkomedie voor het hele gezin (8+), is 4, 5 en 6 januari te zien in het Leidse Theater Imperium.

In 1915 is The 39 Steps de populairste uitgave van een reeks spionageromans van John Buchan rondom held-tegen-wil-en-dank Richard Hannay. In 1935 verfilmt Alfred Hitchcock de roman. In 2005 opent The 39 Steps op de planken van West End en Broadway in de vorm van een theaterkomedie waarin de film van Hitchcock wordt geparodieerd door toneelschrijver Patrick Barlow. In 2018 brengt Vrij Theater zijn eigen vertolking van díe theaterversie van díe film van dát boek én voor de hele familie.

Aanvang vrijdag en zaterdag 19.30 uur, zondag 14.30 uur.

Tip 3: Kikker en de vallende ster

Theater Terra presenteert vrijdag om 13.30 en 16.00 uur de theatervoorstelling Kikker en de vallende ster in de Leidse Schouwburg.

Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes te kijken naar de sterrenhemel. ’Als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen!’ zegt Haas. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. De vriendjes van Kikker hebben de vallende ster gezien en doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen...

Na de voorstelling mogen alle kinderen in de foyer van het theater hun eigen wens op een ster schrijven en in de wensboom van Kikker hangen. Daarna mag iedereen met Kikker op de foto.

Tip 4: De Notenkraker

Tijdens de wintermaanden past De Notenkraker van Tsjaikovski als een hartverwarmende jas. De Staatsopera van Tatarstan brengt dit wereldberoemde kerstsprookje met een schitterend corps de ballet, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors in Theater Castellum te Alphen aan den Rijn.

Aanvang 19.30 uur.

Tip 5: Janneke Tanja

Janneke Tanja vertelt zaterdagavond een avond lang verhalen in het Schuytenhuis van landgoed Berbice. Afgelopen najaar deed zij dat al eens voor kinderen, nu zijn volwassenen aan de beurt. Want sprookjes en andere verhalen zijn niet alleen voor de jeugd interessant, vindt de verstelster.

Warme, winterse vertellingen voor koude nachten, zo omschrijft ze het zelf. Verhalen voor bij het haardvuur, over ijzige schaatstochten, over dwalen over wegen bedekt met een dikke laag sneeuw en de verlokkelijke warmte van het haardvuur en een kom hete soep.

De voorstelling begint om 20.00 uur.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.