Lienden maakt doorstart in tweede divisie

Lienden maakt doorstart in tweede divisie
Lienden

FC Lienden maakt het seizoen in de tweede divisie toch af. Het bestuur van de Gelderlanders maakte half december nog bekend zich per direct terug te trekken uit de competitie op het hoogste amateurniveau, nadat de twee hoofdsponsors van de club hun financiële steun met onmiddellijke ingang hadden stopgezet.

Kort na die berichtgeving gaf trainer Hans van de Haar aan zelf op zoek te gaan naar sponsors en doken bovendien de eerste geruchten op dat externe partijen interesse zouden hebben om op de licentie van FC Lienden door te voetballen, al dan niet met een (gedeeltelijk) nieuw elftal.

Uiteindelijk werd de oplossing gevonden in een samenwerking met de voetbalscholen van oud-profs Nordin Wooter en Peter Barendse.

Zij zorgen ervoor dat het gat wordt opgevuld dat is ontstaan door het vertrek van een aantal FC Lienden-spelers, nadat was aangekondigd dat de stekker eruit zou gaan. Diverse andere spelers uit de huidige selectie hebben bovendien aangegeven wel ’low-budget’ door te willen spelen, zo valt in een persbericht te lezen.

De doorstart van FC Lienden betekent slecht nieuws voor VVSB. De Noordwijkerhouters zijn hekkensluiter van de tweede divisie, Lienden staat een plekje hoger.

De nummer voorlaatst speelt nacompetitie, terwijl de nummer laatst rechtstreeks degradeert naar de derde divisie. Door de aangekondigde terugtrekking dacht VVSB dat gevaar te hebben afgewend, maar dat is nu dus niet het geval.

Zondag staan de concurrenten in Lienden tegenover elkaar.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.