Zoeterwoude eert vrijwilliger(s) en jeugdheld

Lena van der Wal (links) en Pleun van der Hoeven.

Lena van der Wal (links) en Pleun van der Hoeven.

Gertjan van Geen
Zoeterwoude

Tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis maandagavond is de Zoeterwoudse vrijwilligersprijs en het jongerencompliment uitgereikt.

Wethouder Ruud Bouter (Progressief Zoeterwoude) zette het volledige bestuur van de stichting dorpsfeest Zoeterwoude, dat vorig jaar tien jaar bestond, in het zonnetje. Er was gekozen uit negen nominaties. Bouter roemde het feit dat de stichting zichzelf financieel bedruipt en dat het bijzondere vrijwilligerswerk ’een sterk staaltje is van organisatie, coördinatie en communicatie met ook een regionale uitstraling’.

Stefan Zaal, volgens Bouter een getalenteerde duizendpoot, nam de prijs - een beeldje van kunstenares Conny Beuk - in ontvangst als een van de bestuursleden. Zaal was, net als Willy van der Hulst, Miriam Verhork, Jos Atteveld, Maria de Bont, Elly van den Akker, Bep Vijverberg en Nel Vink-Westerman ook individueel genomineerd.

Namens de Jongeren Adviesraad (JAR) deelde voorzitter Simone Coene het compliment uit aan Lena van der Wal en Pleun van der Hoeven. De basisscholieren organiseerden een schoonmaakactie om van het zwerfafval af te komen en kregen na een presentatie op hun Bernardusschool vijftig jongeren zo ver om mee te helpen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.