Boerderij Park Rusthoff zoekt vrijwilligers

De kinderboerderij.

De kinderboerderij.© foto saskia ten velden

Sjaak Smakman
Sassenheim

De kinderboerderij in Park Rusthoff is op zoek naar vrijwilligers voor het voederen van de in totaal ongeveer zeventig dieren.

De geiten, schapen, kippen pauwen, cavia's, konijnen, duiven, volièrevogels, varkens en ezels worden verzorgd door vrijwilligers en aangezien vele handen licht werk maken, is men op zoek naar versterking. Dierenliefhebbers kunnen helpen met voeren, eenmaal per week 's morgens tussen acht en tien uur of 's middags tussen drie en vijf uur. Ook voor het schoonmaken van de hokken en de stal zijn mensen nodig. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Petra Overmeer, tel. 06 43570449.

Om de dieren gezond te houden is het voor bezoekers verboden om de dieren te voeren met zelf meegebrachte etenswaren. Wel kunnen ze oud brood en resten groente of fruit in de houten kist achter de volière deponeren. Ook het voeren van brood aan de eenden is niet meer toegestaan. Het trekt meeuwen aan en de eenden worden van brood te dik en vervuilen het water, met kans op botulisme. Om toch eendjes te kunnen voeren, zijn op de kinderboerderij voor vijftig cent bekertjes eendenvoer te koop.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.