Nieuw ontwerpteam voor bloemencorso

Het corso van 2018 in Sassenheim

Het corso van 2018 in Sassenheim© Foto Hielco Kuipers

Sjaak Smakman
Lisse

Eric Pannenborg en Jack van der Ende gaan de wagens ontwerpen voor het bloemencorso dat op zaterdag 13 april weer van Noordwijk naar Haarlem rijdt.

De twee ontwerpers hebben de klus overgenomen van Lucinda van der Ploeg, die vanwege persoonlijke omstandigheden is gestopt. ,,Dat het corsothema Changing World ook op het corso zelf van toepassing zou zijn was zelfs voor het bestuur een verrassing’’, aldus corsovoorzitter Willem Heemskerk. Hij noemt het vertrek van Van der Ploeg ’spijtig’, maar benadrukt dat met een team van twee ontwerpers de continuïteit beter is gewaarborgd.

Van der Ende uit Maassluis werkte al eerder mee aan het Varend Corso en Eric Pannenborg (Florale-Extase, Dordrecht) is ook internationaal actief. Naast de praalwagens zal het duo zich ook toeleggen op de regie bij het decoreren van de luxe en promotiewagens. Ze zeggen uit te kijken naar hun samenwerking. Pannenborg: “We zijn geen onbekenden van elkaar en weten dat we elkaar enorm kunnen inspireren. Bovendien is het thema Changing World een geweldige uitdaging’

Het corsofeest duurt dit jaar vijf dagen van 10 tot en met 14 april.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.