Premium

Toch geen parkeerkelder bij museum Voorlinden

Toch geen parkeerkelder bij museum Voorlinden
Wassenaar

Museum Voorlinden in Wassenaar gaat zijn parkeerprobleem niet oplossen met een parkeerkelder. Dat is financieel niet haalbaar, meldde wethouder Kees Wassenaar deze week aan de politiek.

Dat betekent dat een tijdelijke vergunning voor de illegaal aangelegde parkeerplaats op landgoed Voorlinden tijdens de bouw van die garage niet meer aan de orde is. De gemeente Wassenaar gaat nu door met de procedure waarbij Voorlinden wordt gedwongen het illegale asfalt voor 250 parkeerplaatsen te verwijderen. ,,Dat is de lijn van het college’’, zei de wethouder gistermiddag na afloop van de collegevergadering waarin Voorlinden opnieuw ter sprake kwam.

De raadsfracties lieten maandagavond in een commissievergadering merken dat het geduld op begint te raken. Het illegale asfalt ligt er immers al ruim twee jaar. Ze vrezen dat andere inwoners deze kwestie aangrijpen om ook iets gedaan te krijgen van de gemeente. Een voorbeeld diende zich in diezelfde vergadering al aan. Gert-Jan Kloos moet zijn paarden aan de Hoge Klei verwijderen. ,,Niemand heeft er last van. Waarom ligt het illegale parkeerterrein bij Voorlinden er wel?’’, vroeg Kloos zich af.

Wethouder Wassenaar benadrukte dat ook daar wordt gehandhaafd. Hij praat op 22 januari met Van Caldenborgh over een oplossing voor het parkeren voor als straks het illegale terrein er niet meer is. Daarbij denkt hij aan een uitbreiding van het huidige legale terrein waar nu nog plek is voor 149 auto’s.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.