Ruime meerderheid voor beperkte ijshal.

Ruime meerderheid voor beperkte ijshal.
Leiden

Een ruime meerderheid van de Leidse gemeenteraad stemt in met een nieuw Leids schaatscentrum, met een buitenste baan van 250 meter.

Een poging van CDA en Partij Sleutelstad (PS) om tóch nog eens naar de mogelijkheid voor een baan van 333 meter te kijken, zoals de schaatsverenigingen willen, werd donderdagavond door sportwethouder Paul Dirkse (D66) afgewezen. En de andere zeven partijen dwongen hem daar niet toe. ,,Een centrum met een 250 meterbaan voor 17 miljoen euro levert al genoeg financiële risico’s op ‘’, vond VVD-raadslid Dorien Verbree.

De roep om een laatste poging werd ingegeven door de mededeling die de stichting Schaatshal Leiden onlangs deed. Nadat sponsoracties en een rondgang langs regiogemeenten niet voldoende geld opleverde om de benodigde drie miljoen te bekostigen – het verschil tussen 250 en 333 – wilde de stichting de resterende schuld op zich nemen. Volgens Dirkse, en met hem een ruime meerderheid van de raad, is er geen tijd meer om het complexe financiële onderbouwing van het nieuwe schaatscentrum nog eens om te gooien.

Meer nieuws uit Leiden