Wethouder Progressief Oegstgeest stapt op

Wethouder Progressief Oegstgeest stapt op
Oegstgeest

Huri Sahin is donderdagavond opgestapt als wethouder van de gemeente Oegstgeest. Aanleiding was een verschil van mening over sociale woningbouw.

Sahin, die namens Progressief Oegstgeest in het college zat, wilde de regionale afspraak nakomen om de komende jaren van alle nieuwbouw een kwart als sociale woningbouw neer te zetten. Coalitiepartners VVD en CDA wilden daaraan morrelen. Die discussie stond voor donderdagavond op de agenda. Maar voordat het punt aan de orde kwam, meldde de wethouder haar aftreden.

Het nieuws van het opstappen van Sahin kwam voor iedereen volledig uit de lucht vallen. Ook haar eigen fractie werd overvallen door de mededeling. Aan de andere kant was achter de schermen al wel duidelijk dat er binnen het college spanningen waren over de opstelling van Sahin en van de fractie van Progressief Oegstgeest, die volgens de coalitiepartners niet altijd door heeft dat zij sinds de laatste verkiezingen onderdeel uitmaakt van het college.

De fractie van Progressief Oegstgeest gaf aan het eind van de avond in een schriftelijke verklaring aan door te willen met de coalitie en op zoek te gaan naar een opvolger voor Sahin. Ook VVD en CDA hebben volgens de verklaring ’het vertrouwen uitgesproken in een vruchtbare verdere samenwerking’.

Meer nieuws uit Leiden