Rijnbocht krijgt ’zusje’ met 17 appartementen

Rijnbocht krijgt ’zusje’ met 17 appartementen
Het twee jaar oude Rijnbochtcomplex krijgt aan de linkerkant een zusje.
© foto leidsch dagblad
Leiden

Tussen het Utrechtse Jaagpad en de Hoge Rijndijk in Leiden, ter hoogte van huisnummer 270, moet een nieuw appartementencomplex verrijzen. Het plan voor 17 nieuwe woningen, met uitzicht op het water van de Oude Rijn en de Leiderdorpse Ockenrode, is afkomstig van projectontwikkelaar Van der Plas uit Katwijk.

De firma Van der Plas knapt momenteel drie aaneengesloten woningen op aan de Hoge Rijndijk. Die liggen op ongeveer honderd meter afstand van de Stierenburg en zijn bijna gereed om te worden opgeleverd. Voor de strook grond áchter die huizen, die doorloopt naar het Utrechtse Jaagpad, heeft het bouwbedrijf grotere plannen. Een complex met zes bouwlagen met daarin zeventien appartementen van verschillende omvang is wat de ontwikkelaar voor ogen heeft.

Voor dat project is architectenbureau Sep-Blauwdruk aangetrokken. Dat is niet toevallig, het Amsterdamse bureau ontwierp eerder het project Rijnbocht aan het Utrechtse Jaagpad, direct naast de plek waar het nieuwe complex moet komen. ,,En het sluit daar ook op aan’’, meldt een woordvoerder van Sep-Blauwdruk.

Voordat de bouw kan beginnen, is eerst toestemming nodig van de Leidse gemeenteraad die zich binnen enkele weken over het project buigt. Als het politieke licht op groen wordt gezet, kan Van der Plas nog niet direct met bouwen beginnen. Op de ongeveer twintig meter brede kavel tussen Rijndijk en Jaagpad, staan nu nog enkele bomen, schuren en garages die tegen de vlakte moeten. Omdat er asbest is aangetroffen in die opstallen, moet de sloop door een gespecialiseerd bedrijf gebeuren. Ook de grond daaronder is voor een deel verontreinigd met lood en chemicaliën en behoeft een sanering. Dat blijkt uit onderzoeken die in de aanloop naar de bouw zijn uitgevoerd.

Meer nieuws uit Leiden