Extra promotie en uitleg nodig voor ideeënwedstrijd Hartlijn

Promotiefilmpresentator en wethouder Paul Dirkse legt de bedoeling van Hartlijn uit.© afbeelding gemeente leiden

Loman Leefmans
Leiden

De gemeente en de universiteit hebben de voorwaarden voor de openstaande prijsvraag over de Hartlijn op het Bio Science Park moeten verduidelijken. Dit na een reeks van vragen over het project waarbij de winnaars duizenden euro’s kunnen opstrijken.

Leiden en de universiteit willen het grote bedrijventerrein tussen het station en rijksweg A44 verlevendigen en verbeteren. Daarvoor zijn diverse plannen in de maak, zoals de bouw van een campus, ter hoogte van de Haagse Schouwweg.

Het leek de initiatiefnemers ook leuk om voor dat Bio Science Park een prijsvraag uit te schrijven, voor de zogeheten Hartlijn in dat gebied. Wie daarvoor wat aardigs bedenkt, maakt kans op geldprijzen van 5000, 3000 en 2000 euro.

Potentiële deelnemers hebben echter de gemeente en de universiteit overladen met vragen. Waar loopt die Hartlijn precies? Waar let de jury op? En; waar staan de voorwaarden en spelregels?

Dat heeft de jury nu uit de doeken gedaan. Informatie over de prijsvraag, inclusief een begeleidend promotiefilmpje met een fietsende en pratende D66-wethouder Paul Dirkse in de hoofdrol, staat op de website. Daar wordt onder meer vermeld dat de Hartlijn wordt gevormd door het fiets- en voetpad dat begint bij de Zernikedreef en eindigt waar de Robert Boyleweg in een tunnel doorloopt onder de A44.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie een creatief, doordacht en hufterproof plan heeft om die ’lijn’ mooier, beter, strakker, duurzamer of kunstiger te maken, mag zijn of haar plan lanceren.

Ondanks de gerezen onduidelijkheden, hebben de universiteit en Leiden de inschrijvingstermijn voor de ideeënwedstrijd niet verlengd. Die eindigt donderdag 17 januari om 13.00 uur.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.