Geduld en tempo helpen Noordwijk aan de winst

Tessa de Wekker
Bunschoten-Spakenburg

Noordwijk is 2019 begonnen zoals het een koploper betaamt: met winst. Eemdijk, de gedeelde nummer laatst van de derde divisie, was thuis niet opgewassen tegen de ploeg van Kees Zethof (1-3).

Makkelijk ging het niet voor Noordwijk, zeker voor rust niet. Eemdijk had niet een maar twee bussen in het eigen zestienmetergebied geparkeerd. ,,Die moet je ergens in die negentig minuten zien te breken. Geduld hebben is daarbij het allerbelangrijkst. Geduld, en tempo. Je moet de discipline opbrengen om die bal constant in een hoog tempo te laten rondgaan. Dat deden we in de eerste helft te weinig maar na de rust wel goed’’, vond Zethof.

Eemdijk, dat nog nimmer de nul hield dit seizoen, kwam na een half uur op voorsprong. Emiel Wendt zette dat foutje na een paar minuten alweer recht.

Na rust werd het grote verschil in kwaliteit en conditie zichtbaar. Zethof: ,,Zij hadden constant achter de bal aan gerend. Ze werden moe. Je weet dat zo’n moment gaat komen, maar de vraag is wanneer. Tot die tijd moet je heel geduldig en gedisciplineerd spelen. Dat deden we na rust goed. Die jongens raken ook niet in paniek. Ze weten dat de kansen komen.’’ Sabir Achefay profiteerde twee keer, in de 72ste minuut en een paar minuten voor tijd.

Brayen Bröcker moest tien minuten na rust het veld verlaten. Hij had tegen Spakenburg een schop tegen zijn kuit gekregen en die kuit speelde op. Bröcker werd vervangen door Tjeerd Westdijk. Die had zich tijdens het trainingskamp verstapt en was niet fit genoeg om te starten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.