Leython wint door Tara Bruggeman

Mart Spierdijk
Leiderdorp

Leython heeft de traditioneel lastige wedstrijd tegen het Haarlemse Spaarnestad zaterdag nipt gewonnen. De ploeg van René Leeflang kreeg het na een comfortabele 2-0 voorsprong nog erg lastig. Dat de Leiderdorpsen uiteindelijk toch aan het langste eind trokken, was aan één speelster te danken.

Ze scoorde 39 directe punten en zette daar slechts vier fouten tegenover. Met die cijfers kon helder worden geconcludeerd dat Tara Bruggeman haar ploeg er tegen Spaarnestad doorheen had gesleept.

,,Tara was ongelofelijk in vorm. Alles wat je aan haar gaf, daar deed ze wat mee. Dat haalt ook enorm veel druk weg bij de rest van het team’’, vertelde trainer Leeflang.

De ongekende vorm van de diagonaal-speelster komt voor de oefenmeester niet onverwacht. Al is Bruggeman wel vooral dit seizoen grote stappen aan het maken.

,,Dit is haar derde jaar bij de eerste selectie. Aan het begin van dit seizoen hebben we haar wel een beetje geprikkeld en gezegd dat dit haar jaar moest worden. Dat pakt ze ontzettend goed op. En als dit niveau voor haar de standaard wordt, dan gaat het nog een heel leuk seizoen voor ons worden’’, was Leeflang enthousiast over zijn aanvalster.

Over het langzaam wegzakken van het niveau van het team als geheel gedurende de wedstrijd, was de coach logischerwijs minder te spreken.

,,De eerste set spelen we ook als team echt verschrikkelijk goed. Het is op zich niet gek dat je dat niveau niet een hele wedstrijd kan volhouden. Maar als we de tweede set al een stuk moeizamer winnen (27-25, ms) en het gewoon minder geconcentreerd is allemaal, dan weet ik al dat we de derde set verliezen. Zo goed ken ik mijn team inmiddels wel’’, zei Leeflang.

,,Maar dat we ons uiteindelijk in de vijfde set toch bij elkaar rapen en in de slotfase rustig blijven, is dan toch ook weer heel knap. Vooral omdat Spaarnestad ontzettend goed bezig was de laatste tijd’’, sloot de oefenmeester toch positief af.

De mannen van Gemini-Kangeroes wonnen zaterdag ook van Spaarnestad. De ploeg van Cees de Ridder had het iets makkelijker in Haarlem: 1-3. De Ridder: ,,Onze verdediging heeft ons geholpen. Na de eerste set kregen zij geen bal meer tegen de grond. Een fijne manier om het seizoen te hervatten.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.