Zoeterwoude kan beginnen met sloop Corbuloschool

Gertjan van Geen
Zoeterwoude-Dorp

Met het toekennen van een ontheffing vanwege de aanwezigheid van de gewone dwergvleermuis, kan Zoeterwoude beginnen met de sloop van de oude Corbuloschool. De gemeente heeft slechts nog een kapvergunning voor een paar bomen nodig om op 1 april van start te gaan.

Eerder al kan de locatie Klaverweide tegen de vlakte. Ook daar is een kapvergunning voor enkele bomen nodig om ruimte te creëren voor de sloop.

Zoeterwoude zit dringend verlegen om nieuwe woningen. De plek waar nu nog de twee voormalige basisscholen staan, is bestemd voor nieuwbouw. Woningcorporatie Rijnhart Wonen wil op de locatie Corbulo langs de Westeindseweg 36 huurwoningen bouwen.

De gemeente wil vooral haast maken met de sloop, omdat er regelmatig vandalisme plaatsvindt en de gebouwen oneigenlijk gebruikt worden. Om de overlast te beperken werden de gebouwen dichtgetimmerd en werden er hekken geplaatst.

In februari wil de gemeente in gesprek gaan met omwonenden hoe de nieuwbouwlocaties precies in te vullen. Beide partijen hechten aan genoeg groen, speel- en parkeerruimte. VSM Sloopwerken organiseert in februari een informatieavond over de sloop van de locaties. Informatie hierover is te vinden op samenontwikkelen.nu. Via die website kunnen belangstellenden ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Het einde van het vorige schooljaar betekende tevens het einde van drie basisscholen in Zoeterwoude-Dorp. Na de zomervakantie gingen de Corbulo-, Klaverweide- en Westwoudschool samen in een gloednieuw pand verder als Het Avontuur.

De sloop van de Westwoudschool aan de Veldzichtstraat gaat zeker niet voor september plaatsvinden. Een kraamkolonie van 123 dwergvleermuizen verhindert snelle sloop. Om overlast te voorkomen zitten daar bedrijfjes en particulieren anti-kraak. Op de locatie van de Westwoudschool komen maximaal tien eengezinswoningen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.