Expositie Istanboel ontmoet Leiden

Schilders Marcel van Baaren en Hakan Özcan vonden in tulpen een symbool dat Nederland en Turkije delen.

Schilders Marcel van Baaren en Hakan Özcan vonden in tulpen een symbool dat Nederland en Turkije delen.© Foto Leidsch Dagblad

Wilfred Simons
Leiden

Tulpen, tulbanden en trams. Schilders Marcel van Baaren uit Amsterdam en Hakan Özcan uit Istanboel lieten zich over en weer inspireren door elkaars steden. Tot begin maart is er in het Honorair Consulaat-Generaal van Turkije in Leiden een tentoonstelling te zien met werken van Özcan en Van Baaren. Zij zochten vooral naar de overeenkomsten tussen beide wereldsteden.

Honorair consul Joost Peters en Roos Ouwehand (op de foto) van het consulaat wilden de schilderijen, die eerder in Amsterdam te zien waren, graag in Leiden tonen, maar vonden dat een Leids accent niet mocht ontbreken. Özcan gaf een eigen interpretatie aan een portret van Rembrandt, wat mooi past in Rembrandtjaar. De expositie is te zien op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur aan het Kort Rapenburg 1-3, en is voor bezoekers niet te missen. Het portret van Rembrandt siert ook een raam van het consulaat, met uitzicht op het Galgewater.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.