Zeer grote brand in woningen Hillegom, bewoner vermist [video]

1/8
Hillegom

In een wooncomplex aan de Stationsweg in Hillegom is donderdagochtend vroeg brand uitgebroken. De brand was enige tijd uitslaand, maar is inmiddels onder controle. Hulpdiensten werden massaal ingezet.

In het pand zijn meerdere huurwoningen gevestigd. Drie woningen zijn volledig uitgebrand. De brandweer sprak in eerste instantie van een kraakpand, maar die informatie bleek niet te kloppen. Het gaat om kamerverhuur.

De brandweer schaalde op naar ’zeer grote brand’. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

Op het adres stonden zes mensen ingeschreven, maar volgens de woordvoerder waren er meer mensen aanwezig in het pand toen de brand uitbrak rond 05.00 uur. Hoeveel mensen er precies in het pand aanwezig waren, kon de brandweer niet zeggen.

„Op de zolder en de eerste verdieping is nu een uitslaande brand. Daar gaan wij niet naar binnen”, zegt de woordvoerder.

[update 08.45 uur] De brandweer heeft op dit moment met nog één bewoner geen contact gehad. Van deze persoon is nog onduidelijk of hij in een van de kamers aanwezig was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.