Dorpsderby opnieuw een eenvoudige prooi voor Noordwijk

Dorpsderby opnieuw een eenvoudige prooi voor Noordwijk
NOORDWIJK

VV Noordwijk heeft voor de tweede keer dit seizoen zonder al te veel moeite buurman SJC opzij gezet. Waar eind september al comfortabel werd gewonnen aan de Lageweg (1-3) was de formatie van Kees Zethof zaterdagmiddag opnieuw een maatje te groot: 4-1.

In de openingsfase bood SJC nog wel sterk partij. De in het blauw gehulde bezoekers kregen zelfs de beste kansen, maar het was Noordwijk dat na een klein kwartier de leiding nam.

Lees meer: Noordwijk verder en volwassener dan SJC

Nota bene aanvaller Nick van Staveren, die door Zethof op het middenveld was neergezet, knikte raakt uit een corner.

Binnen het halfuur tekende hij voor zijn tweede treffer. Van Staveren rondde koelbloedig af na een puntgave assist van Sabir Achefay. Die goal, aangevuld met de 3-0 van Thomas Reynaers (rebound na een door hem gemiste strafschop), haalde vlak voor het rustsignaal de geest uit het duel.

De tweede helft had vervolgens weinig meer om het lijf. Tjeerd Westdijk nam na een klein uur de 4-0 voor zijn rekening, alvorens SJC-invaller Youssef El Baouchi een halve minuut voor tijd nog een fraaie eretreffer aantekende.

Voor koploper Noordwijk was er nog meer goed nieuws: naaste belager Quick Boys verloor op eigen veld met 1-2 van het als derde geklasseerde Hoek. Het onderlinge puntenverschil is daardoor opgelopen van twee naar vijf punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.