FC Lisse richt zich op volgend seizoen

Tom Mentink
Amsterdam

Had FC Lisse gewonnen op bezoek bij de amateurs van Ajax, dan had de ploeg nog meegespeeld om de tweede periodetitel in de derde divisie. Bij een 0-0 tussenstand in de tweede helft nam trainer Robbert de Ruiter het risico om aanvallend te wisselen, waarna de Amsterdammers twee keer profiteerden van de geboden ruimte en met de winst aan de haal gingen (2-0).

,,We gingen één-op-één spelen, zelfs met David Verweij in de spits. Want met een gelijkspel was de periode ook uit zicht geweest’’, vertelde De Ruiter, die twintig minuten voor tijd verdediger Leroy Oehlers wisselde voor Mark de Loor om de winnende treffer te forceren.

In plaats daarvan scoorde Ajax vier minuten na de wissel. Bij de 1-0 ging Justin Valk in de fout. De mandekker, de vervanger van de aan zijn knie geblesseerde Hidde Prijs, deed dat opnieuw bij de tweede tegentreffer.

,,Ik had het risico eigenlijk niet moeten nemen in deze wedstrijd om Justin op te stellen’’, stak De Ruiter een hand in eigen boezem. ,,Hij was eigenlijk niet helemaal fit, maar kon wel spelen met pijnstillers. In de tweede helft zag je dat hij het niet meer volhield en ik had al drie keer gewisseld. Voor mij ook even een leermoment.’’

Voor FC Lisse is de tweede periodetitel nu helemaal uit beeld. De Ruiter: ,,We moeten alvast naar volgend seizoen kijken en de competitie zo goed mogelijk afsluiten.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.