Tweede klasse (za): koploper Voorschoten ’97 soepeltjes langs RCL

Hennie Kanbier
Zaterdag tweede klasse

Koploper Voorschoten ’97 is sterk uit de winterstop gekomen. De ploeg van André Lourens won thuis met 2-0 van RCL en met dat resultaat kwamen de Leiderdorpers er genadig vanaf.

Door de andere resultaten liepen de Voorschotenaren verder uit, terwijl de formatie van Faizel Soekhai juist terugviel naar de achtste plaats. Op fraaie wijze opende Peer van Paasen de score en niet lang daarna deed Nick Guijt zijn oude ploeg pijn. De thuisploeg kreeg genoeg kansen om de score uit te breiden, maar slaagde daar niet meer in. Het verweer van RCL bleef tot een minimum beperkt.

UVS liet twee punten liggen op bezoek bij VELO: 1-1. De ploeg uit Wateringen mocht vooral de doelman bedanken voor het gelijke spel.

Voor de pauze kwamen de volgelingen van Edwin Vurens zelfs nog op voorsprong, maar Thom de Vries benutte na de rust een strafschop.

Verdediger Mart Spierdijk haalde het einde niet vanwege een rode kaart. Steef Roodakkers: ,,Een prima pot van UVS, maar de beloning is helaas uitgebleven.”

Valken ’68 was Soccer Boys met 2-1 de baas en schoof door naar het linkerrijtje van de ranglijst. Robbert van Delft en Arjan Haasnoot zorgden voor een aangename marge halverwege voor de ploeg van Arie van Duijn. Laat in de wedstrijd scoorden de Bleiswijkers nog wel tegen, mede omdat de Valkenburgers in die fase Chris de Lange moesten missen na zijn tweede gele kaart.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.