Gemini komt steeds dichterbij top drie

Mart Spierdijk
Voorschoten

De mannen van Gemini-Kangeroes zijn zo langzaam aan de verrassing van de tweede divisie aan het worden. De Voorschotense ploeg pakte zaterdag de volle buit (4-0) tegen het tweede van VCN en zag bovendien de top drie punten verspelen, waardoor het verschil met de beste ploegen van de competitie nog maar vier punten is.

Vorig seizoen vocht het team van Cees de Ridder nog tegen degradatie en ontliep het maar nipt de nacompetitie. Deze jaargang wordt de glimlach op het gezicht van De Ridder steeds groter, maar durft de oefenmeester nog geen uitspraken te doen over waar dit voor de Voorschotenaren gaat eindigen. ,,De sfeer is natuurlijk wel ontzettend goed op dit moment. We staan op een geweldige vierde plek en dat vertrouwen gaan we steeds meer uitstralen’’, aldus De Ridder.

De goede flow van de Voorschotenaren uitte zich zaterdag vooral in de eerste set. ,,Dat was een set die we vorig seizoen zeker verloren hadden. Maar nu komt er dan toch iets onoverwinnelijks naar boven. Dat is mooi om te zien’’, zei de coach.

Na de moeizame eerste set had Gemini weinig meer te duchten van VCN. De bezoekers kwamen in de resterende sets niet meer boven de twintig punten uit.

Ook de vrouwen van Leython verkeren in grootse vorm. De Leiderdorpsen wonnen zaterdag overtuigend bij Thor (1-3) en klommen daardoor naar een derde plaats. ,,We raken niet meer zo snel in paniek als het tegen zit. Als je dan individueel allemaal je niveau haalt, dan ga je mooie resultaten boeken’’, analyseerde assistent Rolf van der Kwaak.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.