Alphense Boys in zwaar weer

Robert Toret
Zondag hoofdklasse

Voorafgaand aan het seizoen had Hein van Heek snode plannen met zijn nieuwe club, maar meedoen in de strijd om de promotieplekken lijkt er halverwege al niet meer in te zitten voor Alphense Boys.

,,We verkeren niet in de positie het daarover te hebben’’, besefte de geplaagde coach na het smadelijke 4-1 verlies bij RKSV Minor, toch bepaald geen hoogvlieger. Dat is Alphense Boys, met de huidige tiende plek, ook zeker niet.

,,We verliezen de laatste twee wedstrijden van ploegen onder ons, die daardoor ook weer dichterbij komen. En dus moeten we op dit moment alleen naar beneden kijken. Het zou van misplaatste arrogantie getuigen als we nu over een periodetitel praten.’’

De nederlaag in de eerste speelronde van de tweede en tevens laatste periode was een geflatteerde. ,,We hadden zeventig procent balbezit en speelden de tegenstander bij vlagen zoek. Maar ja, dat telt niet. Het gaat om scoren en tegengoals voorkomen, en daarin schoten we danig tekort.’’

Binnen een kwartier keken de gasten in het Limburgse Nuth al tegen een 2-0 achterstand aan. Aan de eerste tegengoal zat een stevig buitenspelluchtje, bij de tweede klapte de Alphense buitenspelval verkeerd dicht.

Van Heek zag zijn ploeg vervolgens kansen te over krijgen, maar pas tien minuten voor tijd wist Thom Nouwens er daar eentje van te benutten. Vrijwel meteen erna viel de 3-1 en was het gedaan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.