Derde klasse (za): ongenaakbaar Kagia pakt de draad weer op

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse

In de derde klasse B (West I) bleek Kagia bepaald geen hinder te hebben ondervonden van de winterstop. De ploeg van René Ras opende de tweede seizoenshelft met een klinkende 0-6 zege op bezoek bij HYS.

,,Ik had meer tegenstand verwacht, maar doordat wij al snel tweemaal raak prikten, voetbalden we ons vervolgens vrij eenvoudig naar een forse winstpartij’’, aldus de trainer van de Lisserbroekers. ,,Daarbij is het prettig dat de nummer twee verloor en we zodoende weer meer speelruimte hebben.”

Kagia staat nu negen punten voor op de eerste achtervolger. Clubtopscorer Tijs van der Schinkel was weer nadrukkelijk aanwezig met twee goals en drie assists. Jesper Imanse scoorde eveneens twee doelpunten en ook Roy Hogewoning en Rens Lamboo konden de doelman van de formatie uit Haarlem laten vissen. In 3A had er meer ingezeten voor Lugdunum. De ploeg van Roberto Escudero kwam niet verder dan een gelijkspel tegen DSVP, waarbij Ozan Isitir de Leidse treffer maakte.

Sporting Leiden kreeg meer kansen dan Blauw Zwart, maar enkel Erik Bakker kreeg het voor elkaar te scoren. Daar stond een goal van Bastiaan Hendriksen tegenover.

Koploper Van Nispen maakte geen fout en won overtuigend met 3-0 van Nieuwkoop. Ivo van der Vlugt, Marijn de Kok en Wouter Kok waren trefzeker voor de Zilkers.

Van Nispen staat al zeven punten los van huidige nummer twee Be Fair.

Bij NSV ’46 tegen Alphia vielen alle doelpunten (3-3) voor rust, waarbij de Alphenaren tweemaal een voorsprong namen. Vincent Hoogervorst (2) en Remco Zuidvliet scoorden voor de elf van Angelo Leverock.

Rob Jonkman baalde van het gelijke spel van VVSB op bezoek bij Zwammerdam (2-2). ,,Alweer de complimenten voor ons spel, maar weer te weinig punten.” Timo van der Raadt nam de Noordwijkerhoutse treffers voor rekening.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.