FC Oegstgeest lijkt nu al gezien voor de titel

Hennie Kanbier
Zaterdag vierde klasse

Halverwege het seizoen lijkt FC Oegstgeest maximaal de nacompetitie te kunnen halen. De ploeg van Huig Jan Heeringa ontbeerde tegen Alphense Boys creativiteit en kreeg het niet voor elkaar grote doelrijpe kansen te creëren. Dat kwam de nummer twee duur te staan. Ruben Rietdijk scoorde het enige doelpunt, waardoor de Boys naar de vierde plaats klommen in de rangschikking.

Lijstaanvoerder Aarlanderveen profiteerde optimaal van de uitglijder van FC Oegstgeest door met 1-2 te winnen van SJC. De Noordwijkers verdienden meer, maar de nu onbetwiste titelkandidaat mocht rekenen op enig fortuin. Voor de thuisploeg scoorde Jeffrey den Elzen de gelijkmaker.

Woubrugge weet weer wat verliezen is. Na een lange reeks van overwinningen werd op eigen bodem verloren van Floreant (1-2). De Boskopers, onder leiding van Leidenaar Paul Pikaar, rukten daardoor op naar de derde plaats. Chris Verhoef deed bij 0-2 nog wat terug, maar de nederlaag kon niet worden voorkomen. Hazerswoudse Boys deed Koudekerk pijn: 0-3. Vito Martens, Jari Meertens en Leo de Ruiter lieten de formatie van Ronald Rosdorff aftrappen. Die kreeg daar ook nog eens rode kaarten voor Sander Schmand en Ruben van den Berg bovenop.

LSVV ’70 won in en van Zevenhoven: 1-2. Een benutte strafschop leverde nog wel de 1-0 op, maar Jiddo Doornenbal en Gerben Groenendijk, die een hoekschop in het doel draaide, zorgden voor de Leidse winst.

In het staartduel tussen Meerburg en Football Factory werd er flink op los gescoord: 4-3. De gasten stonden halverwege nog op een 1-3 voorsprong, maar na de rust speelden de Rijndijkers zich naar de tweede zege van het seizoen. Voor Meerburg scoorden Aymen Mizab (2), Richard Versteden en Barry Verboon, aan Leidse kant kwamen Gary Person, Dion Darnoud en Leoluca de Rubentis tot scoren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.