Een gewonnen generale voor Teylingen

Koen Pronk
Teylingen

Als voorbereiding op de derby tegen Foreholte van volgende week ontving Teylingen hekkensluiter GDA. Een mooie generale, want de ploeg uit Sassenheim won met 5-0.

Binnen een halfuur stond het al 4-0. In minuut zes en negen werd Jaap Zwetsloot weggestuurd, en dat betekende een 2-0 voorsprong. Toen Sam Witkamp met het hoofd aanlegde voor de 3-0, viel het doek voor de Hagenaars. Tien minuten later kreeg Zwetsloot zijn hattrick, hij benutte een penalty.

,,Zij werden na die 4-0 onrustig. Het plan voor het begin van de tweede helft was dan ook om ze tot het uur te laten uitrazen’’, zegt Teylingen-trainer Marc van Wonderen. ,,Daarna konden we een aantal spelers rust geven in aanloop naar het duel met Foreholte.”

In de tweede helft werd de eindstand bepaald, Miro Acimovic deed het net bollen.

DOSR pakte geen punten tegen de nummer twee van de ranglijst. Het elftal van Marcel Vondeling ging met 4-1 onderuit tegen HVV. De ploeg uit Roelofarendsveen creëerde in de eerste helft veel kansen en kreeg een aantal vrije trappen op interessante plekken, maar verzuimde te scoren. ,,We hebben de nederlaag aan onszelf te wijten’’, zei Vondeling.

Persoonlijke fouten en brute pech deden zijn ploeg de das om. ,,Dit is een geflatteerde overwinning, qua veldspel waren we minimaal gelijkwaardig’’, aldus Vondeling.

Derde klasse

Een gestopte penalty door WVC-doelman Mark van der Meer mocht niet genoeg zijn voor de ploeg uit Roelofarendsveen. Directe concurrent Nicolaas Boys was te sterk en won met 3-0.

Bernardus vertoeft dit seizoen in de onderste regionen van de derde klasse en dus was tegenstander RKDES, dat tweede staat, een zware dobber.

,,We deden wat we moesten doen. We probeerden hoog druk te zetten en dat lukte goed, want ze hebben niet een keer een opbouw over de grond verzorgd’’, zegt trainer Gerald van der Klok.

Ondanks een doelpunt van Thijs Klinkenberg verloor Bernardus, met 1-4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.