Column Achterlijn: Rouwdouwer

Column Achterlijn: Rouwdouwer

De quote van het weekend kwam wat mij betreft op naam van Kees Zethof. ,,Nick heeft de vergrote vorm van enthousiasme, noem het adhd’’, zei de Noordwijk-trainer na de 4-1 zege op dorpsgenoot SJC.

Nick is Nick van Staveren, aanvaller van de aanstaand kampioen (jazeker!) van de derde divisie. Voor de gelegenheid door Zethof op het middenveld gezet, maakte hij er twee.

,,Eigenlijk best een leuke positie’’, vond de Hillegommer. ,,Laat mij maar rouwdouwen op dat middenveld. Dat is mijn kracht, elk duel beuken en gaan.’’

Met dat ’gerouwdouw’ mocht ik in februari 2015 al kennismaken. Onder aanvoering van de onvermoeibare Van Staveren - ook in de kleedkamer de grote gangmaker - kregen we er met Voorschoten op bezoek bij SV Hillegom genadeloos van langs: 8-1.

Overigens promoveerden we dat seizoen via de nacompetitie keurig mee met de ongenaakbare kampioen van de zondag derde klasse A, maar dat benoem ik slechts om mezelf een beter gevoel te bezorgen.

De kern is: iedere succesploeg heeft een Nick van Staveren nodig. Zo’n no-nonsense speler die het team met zijn (of haar) tomeloze inzet en onuitputtelijke energie ’smoel’ geeft.

Bij het zwalkende Katwijk, de aftredend landskampioen (jazeker!) in het amateurvoetbal, kunnen ze daar sinds het afzwaaien van mannetjesputter Paul de Lange over meepraten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie