Lezing Rene Diekstra

Lezing Rene Diekstra
© Diekstra
Amsterdam
Professor Dr. René Diekstra is Nederlands meest bekende en besproken psycholoog en al ruim 30 jaar vaste columnist bij de regionale dagbaden. Hoogleraar Diekstra is bij een ieder bekend geworden door zijn herkenbare alledaagse thema’s en de begrijpelijke taal waarin hij deze schrijft. Binnenkort verschijnt zijn nieuwste en misschien wel meest opzienbarende boek Leven is loslaten.

Dit boek gaat over leven en dood. Over te vroeg of te laat sterven, over levensmoeheid en voltooid leven, over waarom we het maar niet eens kunnen worden over zelfdoding en hulp daarbij, en over euthanatisch en dysthanatisch sterven. Het gaat ook over waarom preventie van zelfdoding vaak faalt en waarom wij jongeren en volwassenen van middelbare leeftijd onvoldoende beschermen tegen de verleiding ervan. Maar het is vooral ook bedoeld als aan- en handleiding voor het nog veel te vaak onderling uitgestelde en afgestelde gesprek over de dood. Over de dood die niet het tegendeel van ons leven is maar de horizon ervan.

Lezing voor lezers
Speciaal voor lezers van o.a. het Leidsch Dagblad worden er lezingen georganiseerd rond dit thema. De lezing kost € 20,- per persoon en u krijgt hiervoor uiteraard het ruim 200 pagina’s tel- lende boek, een kopje koffie/thee vooraf, een drankje achteraf en de mogelijkheid het boek door de auteur te laten signeren.

Kerk open 19.00 uur
Aanvang lezing 20.00 uur

Locatie: Herengrachtkerk
Adres Herengracht 68, 2312 LE Leiden
Datum 27 - 02 - 2019
Tijd 20.00 uur

Als u kaarten wilt bestellen klik dan hier