Groen Kweeklust moet wat speelser

Park Kweeklust, gisteren onder een zacht winterzonnetje.

Park Kweeklust, gisteren onder een zacht winterzonnetje.© Foto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Het is een ruimtelijk, groen en omvangrijk stuk Morskwartier, maar als het aan de gemeente ligt ondergaat het Leidse Kweeklust binnenkort toch een ingrijpende metamorfose. ’Er is nog ruimte voor verbetering’, zo staat in de uitnodiging voor buurtbewoners om later deze maand naar een informatiebijeenkomst te komen.

Kweeklust is ongeveer vier voetbalvelden groot en ligt ingeklemd tussen de flats aan de Jan Luykenlaan en Cruquiuslaan, en de laagbouw van de Leeghwaterstraat en Constantijn Huygenslaan. Grasvelden, kronkelende wandelpaden en kromme waterpartijen vormen de hoofdbestanddelen, maar hier en daar ook plukjes bomen. Vooral kinderen en honden met hun baasjes lopen er regelmatig rond.

De gemeente wil het wijkpark aanvullen. Meer biodiversiteit en natuurvriendelijke oevers, is waaraan onder meer wordt gedacht. Verder moeten kinderen makkelijker bij de dieren in de boerderij kunnen, wordt het skateparkje opgedoekt of juist vernieuwd, en er zijn voorlopige ideeën voor een tiny forest en een natuurspeelplaats.

Wie een uitgesproken mening heeft over het park en de beoogde nieuwe onderdelen, wordt komende maandagavond om 19.15 uur verwacht in serviceflat Schouwenhoven aan de Jan Luykenlaan. Daar biedt de gemeente informatie en staan tafelgesprekken op het programma.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.