Katwijkse boulevard nog niet af van gevaarlijk randje

Fietspad bij de Boulevard.

Fietspad bij de Boulevard.© Archieffoto

Hielke Biemond
Katwijk

Hoe gelikt de vernieuwde Katwijkse boulevard ook oogt, het enige scherpe randje houdt de gemoederen flink bezig. En dat blijft nog even zo, want wethouder Rien Nagtegaal heeft de aanpak van de gevaarlijke ophoging tussen het fietspad en de stoep uitgesteld.

Hoewel de wethouder er van doordrongen is dat er snel iets moet veranderen - het gaat regelmatig mis op het smalle en steeds drukkere fietspad - meent hij een goede reden te hebben om even te wachten. Een reden van ruim twee ton.

Het aanleggen van een verlaagde stoeprand leek de simpelste, snelste en goedkoopste optie. De gemeente heeft een offerte binnengekregen om dat voor 250.000 euro te doen. Nagtegaal wilde er al bijna mee naar de gemeenteraad gaan, toen zich een partij aandiende die de klus voor een tiende van dat bedrag zegt te kunnen klaren. Niet door een nieuwe stoeprand aan te leggen, maar door een stukje van de huidige af te zagen of frezen.

Om dat te bewijzen, gaat het bedrijf er deze maand een proef mee doen van een paar meter. Als het bevalt, stelt Nagtegaal voor om de hele boulevard op die manier aan te pakken - het liefst nog voor de zomer.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.