Singelloop 2019: info voor loper én toeschouwer

Vrijdag 5 april 2019 vindt de 44e Leidsch Dagblad Singelloop plaats. Een gezellige prestatieloop van bijna 7 kilometer over de Leidse singels voor het hele gezin.

Start/finish

De loop begint om 19.30 uur en de start en finish zijn aan de Langegracht, ter hoogte van de Zandstraat. De Singelloop is een hardloopevenement. Het is niet de bedoeling dat de hele afstand gewandeld wordt.

Startnummers

Voor deelname aan de Singelloop heeft u een startnummer nodig! De prijs is €4,-. Ook dit jaar kunt u uw startnummer kopen bij SportCity. De speciale voorverkoop begint op 25 februari bij de vestigingen van SportCity. Bij SportCity kunt u pinnen.

Bij alle bekende voorverkoopadressen (zie hieronder) kunt u van 11 maart tot en met 4 april 16.00 uur een startnummer kopen, alleen tegen contante betaling. Extra voorverkoopadres op vrijdag 5 april is het politiebureau aan de Langegracht van 10.00 tot 16.00 uur. Vrijdag 5 april vanaf 16.00 uur kunt u voor €5,- een startbewijs kopen bij het startgebied aan de Langegracht. U bent in de voorverkoop dus voordeliger uit. Het startnummer met vier veiligheidsspeldjes op borsthoogte bevestigen. Op vertoon van uw startnummer ontvangt u na afloop een medaille. De opbrengst van de startnummers gaat naar het goede doel. Deelname aan de Singelloop is volledig op eigen risico.

Grote groepen

Grote groepen vanaf 50 deelnemers kunnen zich aanmelden via marketing@leidschdagblad.nl

Zij kunnen de startnummers op factuur kopen en afhalen bij de organisatie.

Starter: Prins Pieter-Christiaan

Een kwart eeuw na prins Constantijn (in 1994) geeft diens neef Pieter- Christiaan van Oranje op 5 april het startsein voor de Singelloop. Pieter- Christiaan traint al jaren bij Leiden Atletiek in de groep van trainer Bram Wassenaar. Op diens schema liep PC in 2018 een verdienstelijke marathon in Berlijn. Als voorzitter van de stichting Laureus Nederland wil hij bovendien de kracht van sport aanwenden om maatschappelijke problemen aan te pakken.

Thema Singelloop 2019

De Universiteit Leiden en de Singelloop hebben samen iets te ‘vieren’; 2019 is namelijk het jaar van de 44e editie van de Singelloop én van de 444e verjaardag van Universiteit Leiden. Medailles, flyers en posters staan dit keer dan ook in het teken van de universiteit. Vanwege haar bijzondere verjaardag sponsort de Universiteit Leiden de goede doelen waarvoor wordt gelopen. Bij elke 4 euro inschrijfgeld legt de universiteit een symbolisch bedrag van 44 cent bij, zodat in het 444-jaar 4,44 euro per deelnemer naar de goede doelen gaat.

Goede Doelen

De opbrengst van de 44e Singelloop gaat dit jaar naar 8 goede doelen! • Woonzorgcentrum Van Wijckerslooth en Hofwijck

• Mytylschool de Thermiek

• Woonzorggroep Vlietlande

• Rugbyclub DIOK

• Toonkunstorkest Leiden

• Het Babyhuis

• Hospice Issoria

• Zorgboerderij Van Velsen

Parkeren

Auto’s en fietsen kunnen niet in het startgebied geparkeerd worden. Automobilisten kunnen terecht in de Dirk-garage op de Langegracht of in parkeergarage Lammermarkt. Fietsen kunnen gestald worden aan het begin of einde van de Langegracht. Check vooraf de wegafsluitingen op www.leidschdagblad.nl/singelloop

Flyeren

Het is derden niet toegestaan om te flyeren, promotie te voeren en/of producten uit te delen op of rond het start/finishterrein en langs het parcours.

Voorverkoopadressen

Vanaf 25 februari:

- SportCity

Anthony Fokkerweg 131 Leiden, Steenschuur 9 Leiden, Winkelhof 1 Leiderdorp, Zoeterwoudseweg 7h Leiden

Vanaf 11 maart:

- Sporthuis, Wout Bergers Haarlemmerstraat 232 Leiden

- Hardloopwinkel, St. Jorissteeg 8 Leiden

- Sporthuis de Zwarte Wolf, Lange Mare 104 Leiden

- De Wolky Shop, Nieuwe Rijn 15 Leiden

- Runnersworld, Burgsteeg 7 Leiden

- Bruna, Ina Boudier-Bakkerstraat 9 Leiden

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.