Cees Veerman nieuwe toezichthouder bij GOM

© ANP

Sjaak Smakman
Noordwijkerhout

De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) heeft een grote naam binnengehaald als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen: oud-minister van landbouw Cees Veerman. Veerman treedt op 22 mei als opvolger van Jaques Teelen, die deze functie bekleedde vanaf de start van de GOM.

Veerman heeft veel betrokkenheid bij de sector, benadrukt GOM-directeur Onno Zwart. Behalve minister was hij onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Researchcentrum en commissaris van Rabobank. Op dit moment is hij onder meer ook voorzitter van de de coalitie HOT. Daarin werken sector en overheden samen bij modernisering van de glastuinbouw. In deze streek zijn onder meer Royal Flora Holland, de provincie en de Rabobank daarbij betrokken.

Hoewel Veerman toezichthouder wordt en dus niet heel direct bij het werk van de GOM betrokken zal zijn, kan hij met zijn kennis en ervaring en het kritisch vragen stellen van veel betekenis zijn voor de GOM, denkt Zwart. Hij wijst erop dat het bedrijf al eerder grote namen als Bert Heemskerk en Hans de Boer aan zich wist te verbinden. ,,De komst van Veerman bewijst dat we hier heel goed en zorgvuldig bezig zijn’’, aldus Zwart.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.