Noordwijk en SJC in de race voor sporttitel

In mei werden de kampioenen van Noordwijk en SJC gezamenlijk gehuldigd.© Archieffoto Orange Pictures

Peter van der Hulst
Noordwijk

Noordwijk en SJC zijn dit jaar voor het eerst in competitieverband elkaars concurrenten. Een gevolg van een uiterst succesvol seizoen. Waar de voetballers van Noordwijk kampioen werden in de zaterdaghoofdklasse, daar pakte SJC de titel in de zondaghoofdklasse. Beide teams zijn genomineerd voor sportploeg van het jaar.

Hoewel de fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout op 1 januari 2019 zijn beslag kreeg, wordt bij de keuze voor de sportman, -vrouw, -ploeg en -talent van 2018 al uitgegaan van de nieuwe gemeente. Zo zijn naastde grote kanshebbers SJC en Noordwijk ook VVSB zaterdag 1 en Van Nispen JO19 bij de sportploegen genomineerd.

Bij de sportmannen doen twee van de drie kandidaten aan lifesaving, de competitieve variant van het werk van de reddingsbrigades. Barry Hazenoot en Robert Hendriks krijgen in deze categorie concurrentie van Michel Koster van basketbalvereniging The Jump.

Monique Hulsbosch Pisart van De Boekhorstruiters, Diny Entrop van gymnastiekvereniging Van Nispen en Lobke Schreuder van basketbalvereniging MSV zijn de kanshebbers bij de vrouwen.

Bij de talenten zijn volleybalster Noa de Vos (NOVO), korfballer Joek Kwakernaak (Fluks) en meisjes B1 van hockeyvereniging NHC genomineerd.

De winnaar van de sportverkiezing 2018 worden op 15 februari bekendgemaakt tijdens een feestavond in Hotel van Oranje. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en Nightlife en De Koetillers verzorgen de muziek. De toegang is gratis.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.