Nieuwe buren voor De Heesterboom

Loman Leefmans
Leiden

Zeven woningen aan het water en een blok met dertien appartementen aan de Haagwegkant. Dat worden de beoogde nieuwe buren van de monumentale molen de Heesterboom op het terrein van houtbedrijf Noordman.

De schetsen ervoor zijn nog vers en voorlopig. Stadsbestuur, buurtbewoners, ambtenaren en raadsleden gaan er nog hun mening over vormen en ventileren. Maar er ligt in ieder geval een ontwerp om binnen afzienbare tijd de beoogde verandering door te voeren, bevestigt eigenaar Joep Noordman, van de gelijknamige firma.

Op het Noordman-terrein zijn in het recente verleden al de nodige wijzigingen doorgevoerd, na verplaatsing van enkele bedrijfsonderdelen. Op het domein tussen Haagweg en het water van de Oude Rijn verrezen begin deze eeuw nieuwe kantoren, appartementen en een restaurant. Nu het houtbedrijf van Noordman ook gaat verhuizen naar het meob-gebied aan de Haarlemmerstraatweg in Oegstgeest, komt er weer wat ruimte vrij rond de molen. Want de grote houtopslagloodsen gaan dan namelijk verdwijnen.

Samen met ontwikkelaar DuPrie is een voorlopig plan opgesteld voor in totaal twintig nieuwe woningen, verdeeld over de water- en de straatkant. Die nieuwbouw mag de zaagmolen, en het uitzicht erop, uiteraard niet in de weg staan. ,,We hebben in ieder geval de intentie om er iets moois van te maken’’, aldus Noordman.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.