Eigenaar Wereldhave regelt leenrolstoelen Winkelhof

Aad Rietveld
Leiderdorp

Eigenaar Wereldhave gaat, in samenwerking met de stichting Handicare, zelf ’leenrolstoelen’ regelen die mensen met een handicap in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof kunnen gebruiken.

Het is de uitkomst van een actie die Mariette Meulman en Annelies Hoedt uit Leiderdorp in november vorig jaar begonnen met een pleidooi op internetsite LinkedIn en in de gemeenteraad. Zij wilden een rolstoeluitleen in het winkelcentrum. Op LinkedIn werd het bericht meer dan duizend keer bekeken en waren de reacties enthousiast. Ook de raad stond er positief tegenover.

,,Als je gezond bent en mobiel, ligt de wereld aan je voeten’’, zei Meulman in de raad. ,,Dan sta je er soms niet bij stil hoe het is voor mensen die niet mobiel zijn, en die niet zelfstandig naar de Winkelhof kunnen om een kopje koffie te drinken of wat te struinen.’’

Meulman en Hoedt hadden al een toezegging van de Rabobank, die een rolstoel wilde schenken, van Gemiva, die de uitleen wel wilde beheren en van de gemeente, die wilde helpen met het aanschrijven van fondsen. Het tweetal wilde vijf rolstoelen voor openbaar gebruik in de parkeergarage onder het winkelcentrum. Maar gesprekken met de eigenaar van Winkelhof leidden tot een andere oplossing.

Garage

Wereldhave schakelt stichting Handicare in, dat in meer winkelcentra leenrolstoelen met een muntslot heeft staan. Er komen er voorlopig twee in de garage, in de buurt van de lift. Als ze veelvuldig worden gebruikt, zegt Rick Janssen van Wereldhave, komen er misschien meer.

Janssen kan nog niet zeggen wanneer het zo ver is. ,,Stichting Handicare is nu bezig met de voorbereidingen. Als die klaar zijn, is het een kwestie van een paar weken.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.