Drie gewonden door omgevallen boom in Alrijne ziekenhuis Leiderdorp

1 / 7
Leiderdorp

In het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp zijn donderdagmiddag drie mensen gewond geraakt toen een vier meter hoge boom in het restaurant Santé plotseling omviel. Het gaat om een echte boomstam met nepblaadjes.

Brandweer en politie rukten uit om te helpen maar keerden onverrichter zake weer terug. Een slachtoffer dat onder de decoratieboom was beland, is door de bedrijfsbeveiliging bevrijd, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In het restaurant stonden drie van dergelijke bomen. De andere twee zijn donderdagmiddag uit voorzorg meteen weggehaald, zegt een woordvoerster van het ziekenhuis. Ze verwachtte dat de gewonden allen na behandeling dezelfde dag nog naar huis konden.

Het is nog niet bekend waardoor de boom is omgevallen, zegt de ziekenhuiswoordvoerster. ,,Daar doen we nu onderzoek naar.’’ Daarom werd het bedrijfsrestaurant de rest van de dag gesloten. Het restaurant gaat op vrijdag 1 februari weer open.

Medewerkers en bezoekers die het ongeluk hebben gezien, zijn opgevangen op de eerste etage van het restaurant door professionals.Het restaurant is gesloten en er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Medewerkers en bezoekers die ter plaatse waren worden opgevangen.

Foto’s: Toon van der Poel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.