In de huid van Donna Summer

Carolina Dijkhuizen.© Foto Dario Gargiulo

Noordwijk

’The hostage’, ’Last dance’, ’State of independance’, ’Bad girls’. Wie kent de discostampers van Donna Summer niet?

Carolina Dijkhuizen laat de jaren 70 en 80 - de hoogtijdagen van de disco - herleven in de theatershow ’Thank God it’s Donna!’ Ze is er morgen mee te zien in theater De Muze in Noordwijk.

De Amerikaanse zangeres Donna Summer (1948-2012) stond bekend als de ’Queen of disco’ en regeerde tijdens haar glorietijd op de dansvloer. Zonder ’Hot stuff’ of ’Bad girls’ was een dansfeest niet compleet.

Carolina Dijkhuizen kruipt de komende maanden in de huid van Donna Summer. Ze studeerde zang aan het conservatorium in Groningen en speelde in 2001 haar eerste hoofdrol in de musical ’Aïda’. Sindsdien is ze onder meer te zien geweest in ’The lion king’ en ’Sister act’. Ook nam ze deel aan tv-programma's als ’De beste zangers’, ’Wie is de mol?’ en ’Expeditie Robinson’.

,,Tussen het leven van Donna en dat van mij bestaan heel veel overeenkomsten’’, zegt ze. ,,We begonnen allebei in een kerkkoor, gingen daarna in musicals zingen. En ik hoop, net als Donna Summer, op een carrière als popzangeres. Zij is een heldin van me. Net als Whitney Houston en Diana Ross is ze altijd een inspiratiebron geweest.’’

Voor de theatershow ’Thank God it’s Donna!’ werkt Dijkhuizen samen met het Gare du Nord Orchestra. ,,Mijn favoriete nummers? Heb je even? ’MacArthur Park’, ’Bad girls’, het is allemaal zulke leuke muziek. Als ik in het land optreed en een Donna Summer-medley breng, gaan mensen helemaal uit hun dak. Disco is echt terug van weggeweest.’’

’Thank God it’s Donna!’, Carolina Dijkhuizen, vrijdag 1 februari, 20.15 uur, theater De Muze, Noordwijk.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.