Top 5 uittips

Wat is er allemaal te doen de komende dagen? Leidsch Dagblad geeft vijf uittips.

Tip 1: Anne Neuteboom

Anne Neuteboom, winnaar jury- en publieksprijs van Cameretten in 2015 komt met een nieuwe show, vrijdg te zien in Castellum te Alphen aan den Rijn. Zoals zij zelf zegt: zonder zure oogkleppen. En met een frisse, analytische blik.

’Jaaa jongens! Weet je nog vanmorgen? Toen je wakker werd? Toen het nog vrede was in Nederland? Je kon gewoon twintig minuten douchen met vét heet water. Met súpergoeie waterdruk. Mega. Dampend. Hardcore.’ Aldus Anne, die houdt van het positieve.

Het optreden begint om 20.30 uur.

Tip 2: Woezel en Pip

Na de voorstelling ’Op zoek naar de Sloddervos!’ beleven Woezel en Pip opnieuw een groot avontuur in hun vijfde familievoorstelling ’Woezel & Pip en de Tijdmachine’. Vanmiddag om 16.00 uur zijn Woezel en Pip te zien in theater De Muze in Noordwijk. Zou jij ook willen weten hoe het is om groot te zijn? Woezel en Pip kunnen niet wachten. Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen ze stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een nieuw avontuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat…

Tip 3: Govert Schilling en Leoni Jansen

Govert Schilling en Leoni Jansen staan zondag samen in De Muze in Noordwijk, Ze ontmoetten elkaar via Twitter. Al gauw bleek dat ze de liefde voor de sterren en muziek delen. Ze bedachten dat ze daar wel een voorstelling over konden maken.

Het resultaat is een theatercollege met muziek waarin verhalen over het universum worden afgewisseld met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel. Ze zijn klaar om de rest van Nederland te laten delen in hun fascinatie voor het oneindige heelal. En om te laten horen hoe muzikanten van over de hele wereld keer op keer geïnspireerd zijn geraakt door de kosmos. Het optreden begint om 14.00 uur.

Tip 4: Guns 2 Roses

Guns ’N’ Roses-fans opgelet, hun tributeband staat vrijdagavond in De Nobel.

Guns 2 Roses is de internationaal bekendste Guns ’N’ Roses tribute band ter wereld. Ze hebben zelfs met leden van Guns ’N’ Roses opgetreden.

De grootste hits van de legendarische rockband worden weer nieuw leven ingeblazen. Aanvang 19.30 uur.

Tip 5: Rundfunk

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) is terug, na hun debuut vorig seizoen.

De nieuwe show heet Wachstumsschmerzen. In een reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.