Dure auto’s in beslag genomen bij autobedrijf in Noordwijk

© Politie Noordwijk

Internetredactie
NOORDWIJK

Bij een autobedrijf aan de Keryserwey in Noordwijk heeft het Openbare Ministerie meerdere dure auto’s in beslag genomen. Justitie is de auto’s op een bijzondere manier op het spoor gekomen.

De bestuurder van een van de auto’s, een verdachte in een drugszaak, kwam elke zittingsdag aanrijden in een Aston Martin. Justitie vond dit verdacht en deed onderzoek.

De auto bleek op naam van iemand anders, volgens het OM een ‘katvanger’. De persoon is officieel eigenaar van een auto, zodat de echte eigenaar buiten beeld is van de politie.

Naast een Aston Martin had de katvanger ook een rode Ferrari, Mercedes en Audi op zijn naam staan. Die zijn inmiddels allemaal in beslag genomen. De katvanger wordt verdacht van witwassen. De verdachte in de drugszaak heeft zes jaar cel horen eisen.

Tijdens de inbeslagname wilde iemand nog wegrijden in de Ferrari. “Dit is echter niet gelukt”, zegt een woordvoerder van het OM vrijdag tegen NOS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.