Premium

Pop-up restaurant Happietaria: eten voor het goede doel

Gasten, zoals als Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en zijn dochter, moeten geduld hebben voordat het eten wordt opgediend.
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

„Wil je een glaasje cava?” Bij de eerste, feestelijke avonden worden de gasten van de restaurant Happietaria hartelijk welkom geheten. De komende vier weken is het pop-up restaurant – een initiatief van een aantal christelijke studentenverenigingen in Leiden - zes avonden per week geopend. De opbrengst gaat naar het goede doel: dit jaar hopen ze een streefbedrag van 30.000 euro te doneren aan de strijd tegen mensenhandel in Zuidoost-Azië.

Op de eerste avond, maandagavond, werden er vooral familieleden, sponsoren en andere genodigden verwelkomd in Het Gebouw in Leiden Noord. De ouders van commissielid Anne zijn ’heel trots’, vertellen ze. „Ze was verantwoordelijk voor het vinden van een locatie. Dit ziet er heel goed uit”, aldus Kees en Marga van den Bergh. Marga: „Ik ga donderdag weer, met onze twee andere kinderen.” Ook Rector Magnificus Carel Stolker kwam eten met zijn dochter, maar dé gast van de avond was toch wel Tweede Kamerlid en fractievoorzitter voor de ChristenUnie Gert-Jan Segers.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.