Gedeputeerde Floor Vermeulen ’adopteert’ Molenberaadplan niet

Erna Straatsma
Den Haag

Gedeputeerde Floor Vermeulen (verkeer) blijft bij zijn weigering om het verkeersplan van het zogenoemde Molenberaad voor de regio Hazerswoude-Dorp/Boskoop nader te onderzoeken. Dat plan gaat onder meer uit van het schrappen van de Verlengde Bentwoudlaan ten westen van Boskoop en Waddinxveen.

,,Het besluit tot de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan is al genomen’’, zei Vermeulen woensdag in het provinciehuis, waar de statencommissie verkeer vergaderde. ,,Dus bij alle verdere plannen gaan we uit van de aanleg van die weg.’’

Het Molenberaad (coalitie van drie natuurverenigingen en bewoners van de Hazerswoudse wijk Weidelanden) denkt het autoverkeer door Hazerswoude-Dorp met zijn eigen verkeersoplossing met tien tot vijftien procent te verminderen. Een aquaduct onder de Gouwe is hiervoor nodig, evenals een nieuwe verbinding tussen de A12 en N11 bij Bodegraven (de zogenoemde Bodegravenboog) en een korte verbinding van de Moordrechtboog naar de zuidelijke rondweg om Waddinxveen.

De oppositiepartijen probeerden Vermeulen woensdag vergeefs op andere gedachten te brengen en het Molenberaadplan wel nader te onderzoeken, samen met vijf andere verkeersscenario’s.

Vermeulen is wel bereid te kijken naar een oplossing voor de verkeersonveiligheid op de Hefbrug in Boskoop. Hij wil dat samen met de gemeente Alphen aan den Rijn doen. De smalle brug is tijdens de spits gevaarlijk voor fietsers. Een grote groep Boskopers heeft in een petitie gevraagd om maatregelen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.