Mannen van Grasshoppers in zwaar weer

Mannen van Grasshoppers in zwaar weer
Katwijk

De mannenploeg van Solar-systemen Grasshoppers zit in zwaar weer. De Katwijkers leden tegen Almere Pioneers hun derde nederlaag op rij (83-67).

Grasshoppers is gedaald naar de vierde plek op de ranglijst. Aanvankelijk leek het team van Jeroen Reitsema na twee verliespartijen de boel weer op de rit te hebben.

Want in de eerste helft maakten de bezoekers de dienst uit, en dat kwam ook tot uitdrukking in de stand: 31-51.

,,Alles ging geweldig’’, zei Reitsema. ,,En we komen de kleedkamer uit en alles is weg. Ik heb dit als coach en als speler nog nooit meegemaakt. Het was schrikbarend hoe we als team uit elkaar vielen.’’

Kasper Averink ontbrak wegens 3x3-verplichtingen, maar dat wilde de coach niet als excuus aanvoeren. ,,Dan nog. Het leek of er paniek in sloop.’’

Van samenspel was geen sprake meer na rust en de schutters aan de kant van Grasshoppers kregen niets meer gedaan. De Katwijkers bleven na rust op 16 punten steken. ,,We maken de goede eerste helft van het seizoen in drie weken ongedaan’’, verzuchtte Reitsema.

Scores Grasshoppers: Prins 23, Van Vilsteren 15.

BS Leiden redde het niet tegen Bemmel, dat Grasshoppers in de stand voorbij ging: 56-79. Na een aarzelend begin vochten de Leidenaars zich terug in de wedstrijd met een prima prestatie in het tweede kwart. ,,Misschien wel de beste periode die we hebben gespeeld’’, zei coach Raoul Straathof. ,,Alleen werd die gevolgd door onze slechtste tien minuten ooit.’’ Leiden verloor het derde kwart met 28-4, en daarmee was de ploeg kansloos voor de zege.

Scores BS Leiden: Menkhorst 10, Wessels 10.

Meer nieuws uit Sport Regionaal